Skip navigation

Ennek az évnek elvileg a változás volt a lényege. Hát ezt sokan sikerrle, sokan semilyen formában nem teljesítették.
Akiket ebben a cikkben megemlítünk, egész évben figyelmünket hordták magukon. Érveink mögött valós munka és megfigyelés áll.

The TopFive List 2010
Kategóriák:

Weboldalak:

Leghasznosabbak:

 1. Google.com – A kereső ereje monopol, a neve már unikum, hasznossága pedig elsőrangú. Egyszerű ötlet, sok munka, de az eredmény döbbenetes. Riválisai sorra hullanak.
 2. Szörcs.hu – Második legjobb kereső, mely magyar. Lényegesebben pontosabb kereséseket tesz lehetővé, de a Google árnyékában szögdécsel. Igaz, ezt a keresőt nem akarja átverni kismillió weboldal fake tag-okkal.
 3. Blog.hu – Rengeteg jó, érdekes, hasznos blogot publikáltak az internetezők. A lényeg, hogy ez hazai bloggear.
 4. SG.hu – Egy elég termetes fórumcsoportal rendelkező weboldal. Az évek alatt igencsak kinőtte magát, és ezáltal igen nagy prioritással bír. Egy reg, minden téma!:)
 5. YouTube.com – Bármit megtalálsz, a hülyeségnek sincs határa… 🙂

Legkreatívabbak:

 1. Creativespaces.net.au – Ez is volt a cél. Nekünk tetszik, igen egyedi!
 2. Toriseye.quodis.com – Kissé interaktív, kedves világ. Egyszerű, egyszerűen kreatív.
 3. MattSalik.com – Matt Salik barátunk hozzá méltó művészi weblapja.
 4. HDlive09.co.uk – Hasznos és egyszerre /IKEA/kreatív.
 5. Filcka.cz – Az üdvözlőképernyő sokkal igényesebb, mint maga a weboldal:D

Legtartalmasabb:

 1. YouTube.com – Részletezni nem kell. Évről évre erősebb, csak úgy, mint a Google, ami egyben tulajdonosa. Viszont idén rengeteg újdonsággal bővült!
 2. Wikipedia.com – A tanulás játék, egyesek állítják. Nos, eltekintve a wikipedia történelmi hazugságaitól (ami bizonyos népcsoportnak köszönhető), igen jó dolgokat találhatunk rajta. Csak úgy, mint a YouTube-on.
 3. BBC.com – Csak komoly embereknek.
 4. iTunes.apple.com – A legjobb média-bázis.
 5. nCore.cc – A hazai legnagyobb, és véleményünk szerint legjobb torrentoldal. Mindent megtalálsz rajta, ami hivatalos, ill nem fake.

Legszórakoztatóbbak:

 1. YouTube.com – Tartalmassága miatt viszi a pálmát. Minden témában találunk videókat, ugyanígy zenéket is, akár ismeretlen tehetségektől is. Lehetőség.
 2. Varosban.blog.hu – Persze csak akkor igazán szórakoztató, ha követjük a példályát. Az életszemlélet az Urban Outdoor-hoz közeli, és teljes mértékben támogatjuk.
 3. Maps.Google.com – Ez tulajdonképp a böngészős GoogleEarth. Bizony földünk teljes területét végiglesni a meglévő opciókkal igen jó móka.
 4. Wikipedia.com – A tanulás játék, egyesek állítják. Nos, eltekintve a wikipedia történelmi hazugságaitól (ami bizonyos népcsoportnak köszönhető), igen jó dolgokat találhatunk rajta. Csak úgy, mint a YouTube-on.
 5. GetTheGlass.com – Egy igen jó internetes társasjáték az “AI” ellen, kettesben. Aranyos, és szórakoztató is.

Legsikeresebbek:

 1. Facebook.com – Idén divattá vált, egyébként a legjobbnak tekintjük a szakmában. Igazán szociális, sajnos az üzleti lehetőségeket nemszokása elhalasztani, ezért kellemetlen tartalmakkal is találkozhatunk (főképp reklámokra gondolok). Szerencsére felhasználóbarát, és több opciónk van ezek kivédésére.
 2. Google.com – Idehaza, de világszerte elterjedt “Google it!” kifejezés, mely cseppet sem stílusos vagy udvarias. Meg van ennek az alapja.
 3. YouTube.com – Negyedszerre kerül bele TopFive listánkra. Ezzel jelezvén, hogy mennyire nagyszerű weboldalról/ötletről van szó.
 4. nCore.cc – A sok támadás és egyéb intézkedések ellenére egy igen kultúrált társaságot tartalmazó hazai torrentoldal, minőségellenőrzött tartalmakkal.
 5. Rosszpcjatekok.blog.hu – Fiatalabbak közt igen közkedvelt blog. Főképp minőségre való igény miatt alakult, de szokás szerint a “viccesen szánalmas” kategóriából merít tartalmat. Végülis jogos…

Leghülyébbek:

 1. Mono-1.com/monoface/main.html – Biztos szórakoztató:)
 2. – TITKOSÍTVA –
 3. – TITKOSÍTVA –
 4. Countdowntoapocalypse.com – Igen hasznos is, már akinek.
 5. Shut Up Woman, Get On My Horse ! – Sajnos a weboldala megszűnt, de YouTubeon párszázszor fentvan az egyetlen videótartalma.

Legocsmányab hátterűek:

 1. Softair.hu – Hihetetlenül ocsmány bíráskodás, seggnyaló adminok és moderátorok. Egyáltalán nem szolgálja jól egyetlen témáját, az Airsoft hobbi-sportot. Tevékenykedése inkább anyagias, mint lelkes. Abszolút “bosszú népe” vérvonal és viselkedés. Ez nem elfogadhatótó, úgy gondoljuk. Éppen ezért szerepel az elegáns 1. helyen listánkon.
 2. Airsoftgun.hu – Modellbolt, főképp Airsoft, de utóbbi időben egyéb céllövő és alsókategóriás önvédelmi termékeket forgalmazó bolt. Üzletpolitikája többedik éve a naívak, újak kizsákmányolása irreális áraikkal, illetve termékek átcsomagolása átlagosan +20,000 HUF haszonnal. Ezen felül még az 1. helyen említett Softair.hu-val is együtt dolgozik, megkárosítva a következő generációs hobbi-sportolókat.
 3. Puruttya.hu – Bár talán céljuk érthető és jogos, a módszereik abszolúte megkérdőjelezhetőek. Elhatárolódni kéne ettől, nem divatot teremteni belőle. Sajnos ittis a hülyeség győzedelmeskedik.
 4. Napiszar.com – Puruttyához hasonlóan az emberi hülyeség és ocsmányságok ömlesztőtégeje. Talán elrettentőerőként szolgál egy bizonyos százaléknak, de a kissebség ugrólécnek használván előnyt kovácsolva versengenek a bekerülésért. Íly módon értelmétvesztette az egész ötlet.
 5. Orbanviktor.hu – Nem politizálás, szimplán a tartalom… Kommentet inkább nem fűznénk hozzá…

 

Játékok:

Kategória nélkül, mindent összevetve.:
Legjobb 5:

 1. Fallout – New Vegas
 2. Red Dead Redemption
 3. Assassin’s Creed II
 4. Mass Effect 2
 5. NFS Hot Pursuit 2010

Legnagyobb fail:

 1. COD – Black Ops
 2. BF: Bad Company 2
 3. Medal of Honor
 4. Singularity
 5. Dante’s Inferno

Ezeket a játékokat mind játszottuk, néhányat épp tesztelünk is.
Megkell hogy mondjam, a fail lista első 3 helyezettje nagy csalódás volt, sorra egyesével. Megértjük, hogy van, akinek bejött, persze főképp éretlen gyerekeknek, de egyáltalán nem ütnek meg egy alapszinvonalat, ami fölött valamit >mi< értékes alkotásnak tekintünk. Ellenben sok kínos hülyeséggel idegesítettek minket ezek a programok.
És mi is egy játék fő célja? >> Hogy SZÓRAKOZTASSON. Ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: