Skip navigation

Bombahír már rögtön a nap elején. Megtörtént az, amire kevesen számítottak, a Bethesda zsebre tette a Fallout MMO jogait. Igaz, nem a régóta húzódó pert nyerte meg, hanem egyeszségre jutottak az Interplay ügyvédeivel.

A megállapodásban benne foglaltatik, hogy a Masthead Games és az Interplay által fejlesztett Fallout Online a kukába kerül, ezentúl minden Fallout játék csak és kizárólag a Bethesda műhelyéből kerülhet ki. Az egyezmény értelmében a Bethesda tulajdonosa, a Zenimax 2 millió dollárt fizet az Interplay-nek, illetve a perköltséget mindkét fél maga állja.

“Teljes mellszélességgel kiálltunk az igazunk mellett a bíróságon, ám mégis örülünk, hogy sikerült peren kívül megegyezni. A Fallout IP nagyon fontos a Bethesdának és a Zenimax-nak is, most már úgy tudjuk a franchise következő részeit fejleszteni, hogy senki sem fogja árgus szemekkel nézni, mit is csinálunk, minden jog a miénk” – mondta el Robert Altman, a Zenimax ügyvezető igazgatója.

A megállapodás arra is kitért, hogy az Interplay egészen 2013 decemberéig árusíthatja a Fallout, Fallout 2 ésFallout Tactics játékokat, de azután mind a három játék értékesítési joga a Bethesdára száll. Hogy mikorra várható a Bethesdától a Fallout Online? Megtippelni sem lehet, de a következő 10 évben bármikor érkezhet.

A pereskedés egyébként még abból indult ki, hogy az Interplay-nek állítólag 2009 áprilisára össze kellett volna szednie 30 millió dollárt, és el kellett volna kezdeni a játék fejlesztését, ám a Bethesda emberei szerint ez nem történt meg. Majdnem 3 évig húzták a felek az ügyet.

– TheSource

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: